Rozhovor o půlnočním LUPu

10.03.2014 08:00

PŮLNOČNÍ V BŘEZNU – Co jste možná nevěděli a báli jste se zeptat

 
Pavle, pokud se nepletu, Luštitelský přebor bystrcké farnosti letos proběhne už podesáté. Souvisí to nějak s tím, že 14. března má být v Arše půlnoční?
To je správná úvaha:-) Právě proto, že letos Luštitelský přebor jubiluje, chtěl jsem tyto kulatiny nějak ozvláštnit. A pokud možno něčím, co tu ještě nebylo. V minulých letech jsem občas od některých farníků slýchával, že by na Luštitelský přebor snad i přišli, ale že půl šestá i osmá hodina jsou na ně moc brzo, protože se třeba vracejí pozdě z práce. Tak jsem spojil jedno s druhým a před námi je tzv. půlnoční v březnu.
 
Jak moc se bude lišit půlnoční LUP od toho klasického (denního)
A ty vážně čekáš, že to prozradím?
 
Tak aspoň něco naznač! Můžeš?
Dobrá tedy. Je možné, že některé úkoly se budou podobat těm, s kterými si už bystrčtí farníci lámali hlavu v předešlých letech. Ale třeba ne. No, ale abych nebyl úplně tajemný, úkoly jsou připraveny tak, aby si s nimi lidský organismus, který je v čase kolem půlnoci u mnohých z nás v útlumu, byl schopen poradit.
 
Budou úkoly hodně těžké?
Nemyslím si. Testoval jsem je na osobách mladších 18 let a zvládly je všechny. Takže ani ten, kdo v životě dosud nikdy nic nevyluštil nebo se k tomu dostane jen zřídka, se nemusí bát a může se směle přihlásit.
 
S kolika účastníky počítáš?
Mým přáním je, aby počet luštitelů byl dvouciferný. Čím více farníků přijde, tím větší radost budu mítJ Pro mě je vítězem každý, kdo se zúčastní.
 
Jak dlouho bude půlnoční LUP trvat? Dostanou se vůbec luštitelé ještě v noci z pátku na sobotu spát?
Jistě. Účastníci před spaním provětrají své mozkové závity a zhruba za hodinku bude po všem. V noci se jim pak mohou zdát křížovkářské sny.
 
Co když někoho při luštění přemůže únava a usne?
I to se může stát. Ale nemyslím si, že by připravené úkoly byly tak nudné. Navíc jsou tam i prvky mírně zábavné.
 
Mohou se luštitelé těšit na nějaké „povzbuzovadlo“?
Určitě.  Kdo bude chtít kávu či čaj, ať si donese vlastní hrníček a lžičku.
 
Možná někoho napadne po přečtení tohoto rozhovoru otázka, kterou jsem nepoložila.
V tom případě se mě může klidně zeptat buď osobně či na e-mail soba@seznam.cz.
 
Můžeš na závěr shrnout to nejdůležitější?
PŮLNOČNÍ LUP bude v Arše v pátek 14. března 2014 od 23:55 hodin. Podmínkou k účasti je dovršení věku 18 let. Přihlášky přijímám do 11. března. Těším se, že na vaši hojnou účast a kdo nepřijde na půlnoční přebor, na toho se těším na 10. ročníku Luštitelského přeboru- jeho přesný termín se včas dozvíte:-).        
 
Děkuji za rozhovor E. Máchová
 

—————

Zpět